Denne dejlige dessert kaldes ukrainsk Budding. Desserten
indeholder heftige mængder rom og cognac i den oprindelige opskrift, men her er
en udgave hvor frugtbrændevin kan erstatte spiritussen.
Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner:12 pers.
# Ingredienser
16 æggeblommer
375 g sukker
2½ dl tør sherry
2½ dl hvid rom (kan erstattes med kirsebærbrændevin)
1¼ dl cognac (kan erstattes med orangebrændevin)
40 g husblas (gerne i pulverform)
2½ dl vand
7½ dl piskefløde
30 g amarena kirsebær
20 g syltet ingefær
250 g blandede kandiserede frugter
1-2 spsk olie (til formen)
½-1 dl æblekagerasp (til formen)
2½ dl piskefløde (til pynt)
* Fremgangsmåde
Æggeblommerne røres hvide med sukkeret over vandbad.
Tilsæt sherry og anden spiritus og bring massen op på 85 °C
under piskning til den legerer.
Varm vandet op i en lille gryde, smelt husblassen i den og
bland den grundigt i æggemassen.
Rør derpå i massen til den er kølet af.
Pisk de 7½ dl piskefløde til let skum og vend den i massen.
Bland de afdryppede, hakkede kirsebær, og de øvrige syltede
frugter i.
En buddingeform smøres med olie og drysses indvendigt med
æblekagerasp.
Massen hældes i og formen sættes på køl i minimum 6 timer -
gerne natten over.
Buddingen pyntes med ekstra flødeskum og evt. lidt lage fra
kirsebærrene inden serveringen.
Tips: Skulle du - mod forventning - komme til at
spise hele buddingen selv, vil vi anbefale, at du lader bilen stå.