Gedeost fremstilles af valle fra gedemælk, magrest som den norske myseost. Almindeligvis tilsættes vallen mere eller mindre (gede)fløde, noget der giver gedeosten dens hvide
farve og karakteristiske smag. Gedeost er langt mere almindelig i Sydeuropa, på
Balkan og i Mellemøsten, hvor den ofte danner basis for feta-variationer.
Også i Skandinavien,
herunder Island og Færøerne, laves der gedeost. I Danmark kan man også nu få en
- udmærket - frisk gedeost. Men de mest varierede, både i smag og alder,
importerer vi fra Frankrig. Gedeost kan kun lagres begrænset, og da svalt. Den
må betragtes som en friskost.
Se de bedste opskrifter med
Gedeost
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------