Aroma (fra græsk aroma 'krydderi, vellugt) er den oplevelse
af fødevarer eller andre substanser, der primært bestemmes af den kemiske
opfattelse af sanser af smag and duft.
Aroma: karakteristisk, behagelig og krydret duft (og smag) fx
fra en fødevare eller et nydelsesmiddel.
Synonymer: bouquet næse, duft, lugt, vellugt.
Fx en fin aroma
Anvend altid friskt, koldt vand ved brygningen, derved får
kaffen den bedste smag og aroma.
Er en del af den sanselige oplevelse.
Aromastoffer
Naturlige eller kunstige aromastoffer anvendes i husholdning,
industri og erhverv til produktion af mejeriprodukter, brød, Coca-Cola, øl, spiritus,
tobak etc.
Naturlig aroma / aromastoffer
Vellugtende flygtige stoffer stammer fra planter eller andre
især æteriske olier giver duft og smag.
Kunstig aroma / aromastoffer
Aromatiske forbindelser hører til organiske kemiske forbindelser,
der indeholder benzol-kerne.
INFO: Den kemiske forbindelse benzen (også benzol, C6H6) er en farveløs, brændbar aromatisk kulbrinte,
der beviseligt er kræftfremkaldende. Stoffet kan fremstilles ved reduktion af visse
kulstofforbindelser eller ud fra olie. Det bruges ved syntetisk fremstilling af
stoffer som visse lægemidler, plastic, benzin, kunstgummi, napalm og farvestoffer,
enten som reaktant eller som opløsningsmiddel.
Se også Bouquet