Dessert. Arbejdstid: 30 min. Udblødning, rosiner: 5-6 timer. Skal trække: 5-6 timer. Middelsvær at lave. Høj pris. 6-8 personer.
# Ingredienser
til Trøffeldessert
75 g rosiner
½ dl cognac
400 g mørk, (let)bitter chokolade
50 g makroner
5 dl piskefløde
2 spsk olie til formen
Springform: 22-24 cm
*
Sådan laves Trøffeldessert
1. Læg rosinerne i blød i cognacen og lad dem trække 5-6
timer.
2. Bræk chokoladen i mindre stykker og kom dem i en skål.
Smelt chokoladen over varmt, men ikke hedt vandbad, se Bain-marie.
Tag skålen op og lad chokoladen svale lidt.
3. Knus makronerne. Pisk fløden stiv.
Kom de udblødte rosiner, makronerne og flødeskummet i
chokoladen.
Rør blandingen sej.
4. Fordel trøffelblandingen i en oliepenslet springform og
læg alufolie over.
Stil desserten i køleskab mindst 5-6 timer, gerne til næste
dag.
5. Løsn forsigtigt formens kant og skær desserten i
lagkagestykker.
Anret stykkerne portionsvis.
Tips: Server frisk frugt, fx kiwiskiver, eller tynde,
hindefri appelsinbåde til.
Frugtkompot,
blandet, Jordbærpurésauce
eller Hindbærpuré
sauce kan også ledsage.
Trøffelmassen kan bruges som fyld mellem Lagkagebunde,
så blandes flødeskum og chokolade kort, med let hånd.
Se også Makroner.
Se alle de bedste opskrifter med Chokoladetrøffel
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------