Tilbehør. Arbejdstid: 1 time. Skal trække: 1-2 uger. Let at lave. Pris: Lav. (4 personer)
# Ingredienser til Agurker,
som i Estland:
4 kg små, grønne agurker (5-7 cm lange)
4 l vand
200 g groft salt (ca. 2,5 dl)
10 ribsblade
10 kirsebærblade
3 laurbærblade
3 dildskærme
5 cm frisk peberrod
Sylteglas eller -krukke
* Sådan laves Agurker,
som i Estland:
1. Skyl agurkerne i koldt vand.
2. Kog de 4 liter vand op med saltet.
3. Skyl blade og dildskærme, skræl peberroden og skær den i
små terninger.
4. Læg agurkerne lagvis med blade, dildskærme og peberrod i
et stort glas eller i en krukke.
Hæld den afkølede. men ikke helt kolde, saltlage over.
Agurkerne skal være dækkede.
5. Stil krukken i stuetemperatur i 2 dage, så en gæring
kommer i gang.
6. Skum lagen og stil derefter agurkerne køligt (+12°C).
Dæk agurkerne til, men ikke med et tætsluttende låg, og lad
dem trække mindst en uge.
Tips: Hvis lagen bliver uklar, må der laves en ny.
Brug glas eller en krukke med blyfri glasur.
Se de bedste opskrifter med
Agurk
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------