Frokost Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 45 min. Kogetid: ca. 2½ time. Skal gelere: mindst 10 timer, gerne til næste dag. Svær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. (4 personer).
# Ingredienser
til Grisesylte:
½ grisehoved
1 svineskank
1 spsk salt pr. l
kogevand
3 laurbærblade
10 hele peberkorn
4 hele nelliker
1 løg
Endvidere:
friskkværnet peber
stødte nelliker
stødt allehånde
Form
*
Sådan laves Grisesylte:
1. Bed slagteren om
at gøre grisehovedet i stand, fjerne øjne, hjerne m.m.
2. Kom hovedet og
skanken i en stor gryde med vand, der netop dækker.
3. Bring det i kog
og skum suppen.
Tilsæt salt og
krydderier samt det pillede, delte løg.
Lad det koge ca. 2½
time, til kødet er meget mørt.
4. Tag hoved og
skank op af gryden og skær ben, brusk og svær væk.
Del kødet i små
terninger.
5. Smag på suppen,
tilsæt lidt peber, stødte nelliker og allehånde.
Si den og kog den
ind med ca.¼ for god varme uden låg.
6. Læg alt kødet i
en form (sandkageform, en rund skål eller lignende) og hæld så meget suppe
over, at det netop dækker kødet.
7. Sæt sylten i
køleskab og lad den stivne mindst 10 timer, gerne til næste dag.
Ved servering vendes
sylten ud og skæres i skiver.
Server groft
rugbrød, sennep og rødbeder til.
Tips: Hvis et grisehoved ikke kan skaffes, kan man
bruge svinebov, grisetæer eller flere skanke. Så kan det være nødvendigt at
opløse 4-5 blade husblas pr. l i den varme suppe, hvis sylten skal gelere nok.
Kan fryses.
Holdbarhed: 2 måneder.
Sådan laves Grisesylte:
1. Kom hoved og
skank i en stor gryde med vand, der netop dækker.
Bring det langsomt i
kog og skum suppen. Tilsæt krydderier og løg.
Lad det koge ca. 2½
time, til kødet er mørt.
2. Tag hoved og
skank op. Skær ben, brusk og svær væk.
Skær kødet i små
terninger. Smag suppen til. Si suppen.
3. Læg alt kødet i
en form og hæld så meget suppe over, at det netop dækker kødet.
4. Sæt sylten i
køleskab og lad den stivne mindst 10 timer, gerne til næste dag.
Se flere opskrifter
med Gris
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------