Denne klassiske kinesisk-amerikanske ret byder på møre stykker af oksekød, perfekt kogte broccolibuketter og en krydret sød sauce. Bonus: da det
kun tager 30 min, er det måske endnu hurtigere end take-away!
2-4 portioner. Forberedelsestid: 10 min. Samlet tid: 30 min.
Kalorier pr portion: 754.
# Ingredienser
SAUCE
12 cl hønsebouillon
3 spsk sojasauce
2 spsk lys brun farin
1 spsk majsstivelse
1 tsk risvin eller tør sherry
1 tsk ristet sesamolie
friskkværnet sort peber
BØF OG BROCCOLI
450 g flanksteak, skåret mod fibre i 1 cm skiver og derefter
skåret i 2,5 cm stykker
2 fed hvidløg, finthakket
1 spsk sojasauce
2 tsk majsstivelse / Maizena
2 tsk finthakket skrællet frisk ingefær
2 tsk risvin vin eller tør sherry
350 små broccolibuketter (fra ca. 2 hoveder)
2 spsk vegetabilsk olie
Til servering:
tyndt skåret spidskål, ristede sesamfrø og dampede eller klistrede
ris
* Tilberedning
SAUCE
Pisk bouillon, sojasauce, brun farin, majsstivelse og vin i en
varmebestandig skål.
Kog i mikrobølgeovn på høj, under omrøring halvvejs igennem,
indtil saucen er tyknet, cirka 2 min.
Rør olie i; krydr med et par kværn sort peber.
BØF OG BROCCOLI
1. I en anden medium skål,
vend bøf med hvidløg, sojasauce, majsstivelse,
ingefær og vin. Lad sidde 5 min.
Tilsæt broccoli og olie og rør for at blande.
2. Arranger halvdelen
af bøf- og broccoliblandingen i et enkelt lag i en airfryer-kurv.
Steg ved 200 °C, indtil bøffen netop er gennemstegt og broccolien
er mør og
gylden pletter, 8 til 10 min.
Flyt kogt bøf og broccoliblanding i skål med sauce.
3. Gentag med den resterende
bøf og broccoliblanding, og vend derefter
til belægningen i sauce.
4. Drys med spidskål og
sesamfrø. Server med ris.
Se alle de bedste opskrifter
med Airfryer
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------