Aftensmad Hovedret Frokost. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 20 min. Let at lave. Lav pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Karryrisotto med skinke
2 løg
1 fed hvidløg
3-4 tomater
400 g kogt skinke
1 dl olie
2-3 tsk karry
3 dl langkornede ris
4½ dl bouillon eller vand
evt. salt
*
Sådan laves Karryrisotto med skinke
1. Pil og hak løg og hvidløg.
Skold og flå tomaterne, befri dem for kerner og hak dem
groft.
Skær skinken i små terninger.
2. Varm olien op i en tykbundet gryde.
Svits hvidløg og løg klare, de skal ikke tage farve.
Tilsæt karryen og lad den svitse med et øjeblik, så frigøres
smagen bedst.
3. Kom risene i gryden og bland godt.
Spæd med bouillon eller letsaltet vand.
Lad risene snurre ved svag varme og under låg 10 min.
Tag gryden fra varmen og lad den stå yderligere 10 min med låg
på.
Spæd med bouillon (vand), hvis risene koger for tørre.
4. Vend skinketerningerne og de hakkede tomater i.
Varm retten igennem ved ikke for stærk varme.
Smag til med salt og server i gryden.
Tips: Hamburgerryg kan erstatte skinken.
Karryrisottosalat:
Lav karryrisotto som beskrevet i pkt. 3.
Lad risene blive kolde.
Vend 200 g rejer og 100 g muslinger i risene.
Kom strimlet grøn salat i bunden af en stor skål og hæld
ris/skaldyrsblandingen over.
Overhæld med Fransk Dressing eller Hvidløgsdressing.
Se de bedste opskrifter med Karry
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------