Logo

Stegt hornfisk med smør

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Stegt hornfisk med smør

 
Hornfisk har to sæsoner: april/maj og august/september. De grønne ben skyldes et uskadeligt farvestof, der findes inde i fiskebenene og får dem til at skifte farve fra hvid til grøn, når de udsættes for lys. Rester af hornfisk er meget velegnede til fiskesalat a la tunsalat.
Bed fiskehandleren om at udbene fiskene, han har et særligt jern til formålet.
4 personer. Arbejdstid: 40 min. Stege/kogetid: ca. 20 min.
 
# Stegt hornfisk med syrligt smør:
2 hornfiskefileter
1 dl hvedemel
salt og friskkværnet peber
25 + 100 g smør
2 spsk sukker
½ dl hvidvinseddike (eller citronsaft)
 
Tilbehør:
friskkogte kartofler
grøn salat
*
 
Skyl fisken i iskoldt vand.
Dup den tør og skær finnerne og evt. små grønne ben væk.
Skær fisken i stykker på ca. 7-8 cm bredde.
 
Vend fiskestykkerne i mel krydret med salt og peber.
Steg dem ca. 3 min. på hver side på en varm pande med smør.
Smelt smør og smag til med sukker og eddike eller citron.
Server den stegte hornfisk med syrlig smørsauce, salat og kartofler.
 



 
Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 6.986 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her