Æggestand er en god
æggeret, der foruden æggene kun kræver lidt mælk eller fløde. Det er hurtigt
lavede retter, der passer godt sammen med røget kød eller fisk.
Æggestand til 4
personer. Tilberedningstid: 10 min. Bagetid: 35-40 min. Ikke fryseegnet
# Ingredienser:
4 æg
2 dl mælk el. fløde
salt, hvid peber
* Tilberedning:
1. Pisk æg og mælk
eller fløde let sammen.
Krydr med salt og
hvid peber.
2. Si æggeblandingen
så evt. luftbobler forsvinder, og hæld den i en velsmurt form.
3. Sæt formen i
ovnen i vandbad 35-40 min ved 160 °C, til æggemassen er stivnet.
4. Skær æggestanden
i skiver eller strimler og server den til røget kød eller fisk.
1. Pisk æggene
ganske let sammen - der skal ikke piskes luft i æggene.
2. Pisk forsigtigt
mælk eller fløde i æggene og krydr med salt og peber.
Si evt. æggemassen.
3. Kom
æggeblandingen i en velsmurt, aflang form eller randform.
Formen må kun fyldes ¾.
4. Sæt formen i
vandbad i ovnen og bag æggestanden.
Vandet må kun nå
halvvejs op på formen.
Se alle de bedste opskrifter med Æg
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.