Salte og sprøde chips kan de fleste lide. Lav din egne i en
grønnere udgave af squash vendt i rasp og parmesan. Servér de knasende sprøde
squashchips som snack til drinks!
Til 6 personer på 30 minutter.
# Ingredienser
3 mellemstore gule squash
4 spsk olie
salt og peber
1 spsk tørret oregano
50 g parmesan
50 g pankorasp (se tip)
1 spsk olie
Dip:
2 dl cremefraiche 9 %
1 tsk dijonsennep
3 spsk purløg
*
Sådan gør du
Tænd ovnen på 225 °C.
Skær squash i skiver på ca ½ cm's tykkelse.
Læg skiverne i en skål, og hæld olie
henover.
Krydr med salt, peber og oregano.
Vend squashskiverne godt rundt i
skålen, så de er godt fedtet ind i olie og oregano.
Riv parmesanen fint.
Bland pankorasp og parmesan sammen i
en dyb tallerken.
Læg bagepapir på en bageplade.
Tryk hver enkelt squashskive ned i
raspen på begge sider, og læg dem på bagepladen.
Dryp til sidst med lidt olie.
Bag chipsene sprøde i ovnen i 8-10
minutter.
Dip:
Rør cremefraiche sammen med sennep
og hakket purløg.
Servér til chipsene, som skal
spises, lige når de kommer ud af ovnen.
Tip! Pankorasp stammer fra Japan. Det er en rasp, der er
lavet af lyst hvedebrød, og den har en meget luftig krumme. Den er derfor
perfekt til friturestegt mad, da den ikke bliver tung og klæg.