De bedste mannagryn fremstilles af glutenrig hvede, med andre ord hvede, der har vokset i et solrigt klima. Oprindelig betegnede mannagryn de tørrede frø af sødgræs. Der fremstilles dog også mannagryn af dansk hvede. Mannagryn er ret små, gule gryn. De lidt mindre og lysere hedder semuljegryn. Se i øvrigt Hvede.
Semulje er den inderste og hårdeste del af hvedekernen. Det
bruges især i grød og budding. Hvedekornet pulveriseres ikke til mel, men
formalingen stoppes før det bliver til mel. Semulje, der bruges til at lave den
traditionelle pasta, bliver malet af durumhvede også kendt som hård hvede.
Se de bedste opskrifter med Mannagryn
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm
køleskab, Mad til 1
person eller Mad på 30
min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------