Chicken tikka er kylling marineret i krydret yoghurt. Retten
stammer oprindeligt fra Sydøstasien og spises i dag i blandt andet Indien. Prøv
den marinerede kyllingeret til aftensmad allerede i dag.
4 personer. Tilberedningstiden for chicken tikka er 3-24
timer. Heraf er arbejdstiden cirka ¾ time.
# Ingredienser til chicken tikka:
600 g kyllingefileter
12 trægrillspid
1 løg (svarende til 100 g)
2 fed hvidløg
20 g frisk ingefær
2 spsk citronsaft
3 tsk stødt koriander
3 tsk spidskommen
3 tsk garam masala
1 tsk groft salt
1 dl yoghurt naturel
*
Sådan laver du chicken tikka:
Start med at skære kødet i store aflange stykker.
Sæt så spiddene i på langs et par gange op og ned igennem
kødet.
Hak nu løget.
Pil og knus hvidløg.
Skræl herefter ingefær og riv det.
Bland citronsaft med krydderierne, yoghurt og resten af
ingredienserne.
Pensl blandingen over spiddene med kyllingen og læg dem i et
stort fad.
Sæt fadet med kylling i køleskabet i 2-24 timer.
Grill kyllingespiddene på havegrill.
Husk at tænde grillen i god tid, hvis det er en kulgrill.
Tænd gerne grillen mindst 30 minutter før brug.
Og husk samtidig, at du kan justere varmen ved at flytte
grillristen op eller ned efter behov.
Spiddene skal grilles på alle sider i 2-5 minutter afhængig
af, hvor varm grillen er.
Og så er din chicken tikka klar til at blive serveret.
Tips til chicken tikka
Chicken tikka kan også grilles i ovnen. Du kan derfor uden
problemer lave retten, hvis du ikke har en havegrill. Og da du nok ikke
forbinder denne ret særligt med sommer, er der ingen skam i at nyde den en
vinterdag, hvor det måske er lige køligt nok, at stå udenfor ved grillen og
lave maden. Kort sagt er denne ret med kylling glimrende aftensmad hele året
rundt.
Vi fåreslår at servere chicken tikka med en lækker omgang
tilbehør. Vi forestår grillede grønsager, når du nu alligevel har grillen
fremme. Du finder opskriften på grillede grønsager her. Eller du kan servere en blandet salat og noget
godt brød. Og brødet skal da selvfølgelig også være hjemmelavet. Prøv for
eksempel vores opskrift på koldhævede flutes, som vil smage skønt til din
indiskinspirerede aftensmad. Du finder opskriften på koldhævde flutes her.
Velbekomme, og god fornøjelse med din chicken tikka.