Logo

Høne med mandler, kinesisk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Høne med mandler, kinesisk 

 
Aftensmad Hovedret Arbejdstid: 25 min. Marinering: 3-4 timer Kogetid, ris: 18-20 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. 4 personer 

 
# Ingredienser til Høne med mandler, kinesisk:
2 hønsebrystfileter (ca 600 g)
Marinade:
3 spsk kinesisk soja
1 fed hvidløg
1 spsk friskrevet ingefær
salt og peber

 
Endvidere:
8 tørrede kinesiske svampe
50 g mandler (1 dl)
1 grøn peberfrugt
2 porrer
1 dl olie
1,5 dl (fjerkræ)bouillon
1 dl sherry
2 tsk maizenamel

 
Tilbehør:
4 dl langkornede ris
8 dl vand
salt
*
Sådan laves Høne med mandler, kinesisk:
1. Skær brystkødet i strim­ler. Læg dem i en skål.

 
2. Bland den kinesiske soja med det finthakkede hvidløgsfed, den revne ingefær, salt og peber.
Gnid hønse­kødet med marinaden og lad det trække 3-4 timer.

 
3. Læg svampene i lunkent vand ½-1 time. De skal have genvundet omfanget.
Lad dem dryppe godt af. Fjern de hårde stilke, der ikke spi­ses.
Skær svampene i min­dre stykker.

 
4. Skold og smut mand­lerne.

 
5. Del peberfrugten, fjern frøstol og kerner og skær den i tynde ringe.
Rens porrerne og snit dem fint.

 
6. Bring vandet i kog.
Drys ris og salt i og lad det koge under tætsluttende låg 18-20 min. ved svag varme.

 
7. Steg hønsekødet ved kraftig varme i lidt af olien i en kinesisk wok eller en stegegryde ad flere gange.
Vend flittigt og tag kødet op, når det er gennemstegt.
Dæk det med alufolie, så det hol­der sig varmt.

 
8. Svits først mandler, så porrer, peberfrugt og til sidst svampene i resten af olien.
Tag det op med en hulske, efterhånden som det bliver færdigt, og læg det sammen med hønsekødet.

 
9. Kog gryden af med bouillon.
Tilsæt sherry og smag til med salt og peber.
Jævn saucen med maizena­mel udrørt i lidt koldt vand.

 
10. Bland hønsekød, grønsager og mandler og læg det i et halvdybt fad.
Hæld saucen over og server straks. Server de løse ris til.

 
Tips: Grønsagerne kan varieres med fx forårsløg, bambusskud, champignon og bønnespirer.
Bønnespirer tåler kun 1 minuts varme, hvis de skal bevare sprødheden.
Hønsebrystfileterne kan erstattes af kyllingebryst.
Hvis man starter med en hel høne, kan resten bruges til en Fjerkræconsommé eller til
Hønsesalat eller som sandwichfyld.
 

Se flere opskrifter med Høne

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 10.744 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her