Logo

Søtunge Meuniere

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Søtunge Meuniere

 
På alle internationale restauranter er meunierestegte fisk noget af det første, man ser på spisekortet. Følg fremgangsmåden nøje.
Alternativer: rødspætte, rødtunge eller skrubbe
4 portioner

 
# Ingredienser
2 til 4 søtunger (1400 g) flås på begge sider, renses og aftørres omhyggeligt.
Vendes i en blanding af:
1 dl mel
1 tsk salt
⅛ tsk hvid peber.
På en pande brunes: 50 g smør.
Søtungerne steges 20-30 sekunder og vendes.
Efter yderligere 20-30 sekunder dæmpes varmen.
Når denne side er færdigstegt, vendes fiskene atter.
Stegetid i alt l 0-15 minutter.

 
Fisken anrettes. Drysses med: Hakket persille.
Dryppes med:
2 spsk citronsaft
25 g brunet smør.

 
Serveres med: Kogte kartofler eller franske ærter.

 
Franske ærter:
500 g frosne ærter lægges i en gryde med:
25 g smør
16 små perleløg
1-2 salathoveder, delt i 4 stykker
3-4 stilke persille
1 tsk sukker
1 tsk salt
1 dl vand.

 
Dampes under låg i 10-15 minutter.
Persillen tages op. Tilsættes: 25 g smør.

 
Se også Stegetips.

 

Se alle de bedste opskrifter med Fisk

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Alkoholtester, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.378 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her