Logo

Søtunge i skaldyrssauce - meilleur sur Kogebog.dk 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Søtunge i skaldyrssauce - meilleur sur Kogebog.dk 💘 

 
Søtungeretten på denne side stammer fra Normandiet og blev oprindeligt, i begyndelsen af det 19. årh. tilberedt med cider i stedet for hvidvin. I dag er der ofte champignon, fisk og skaldyr i retten.
Forberedelsestid 1 time. Tilberedning 1 time. Krævende. Til 4 pers.

 
# Ingredienser
8 søtungefileter (ca. 1 kg)
5 dl tør hvidvin
2 skalotteløg, hakkede
500 g blåmuslinger, rengjorte (se nedenfor)
30 g smør
110 g champignon, i skiver
1 citron
2½ dl piskefløde
salt og hvidt peber
125 g rejer, pillede
1 spsk friskhakket persille, til pynt

 
* Tilberedning
1. Læg alle søtungefileterne ud på et stort skærebræt.
Fileterne krydres med salt og peber og rulles sammen fra den brede ende.
Rullerne holdes sammen med en tandstikker.
Dæk rullerne til med husholdningsfilm og stil dem i køleskabet.

 
2. Bring hvidvin og skalotteløg i kog i en stor sauterpande.
Lad blandingen simre i 5 min.
Tilsæt muslingerne, læg låg på panden og kog i 2-3 min.
Fjern de muslinger der ikke har åbnet sig under kogningen - de er dårlige.
Tag muslingerne ud af skallerne og smid skallerne ud.

 
3. Forvarm ovnen til 200 °C.
Smelt halvdelen af smørret i en stor gryde.
Tilsæt skivede champignon, lidt citronsaft og ½ dl vand.
Lad denne blanding koge i 5 min.
Tilsæt kogevandet fra muslingerne og lad saucen koge ind til en tredjedel.
Rør nu fløden i saucen og lad den koge videre, til den har fået den rette cremede konsistens.
Smag saucen til med salt og hvidt peber.

 
4 Et ildfast fad smøres grundigt med det sidste af smørret.
Arranger fiskerullerne pænt i fadet.
Fordel muslinger og rejer jævnt ud over rullerne.
Hæld den varme sauce ud over retten.
Dæk fadet godt til med alufolie og stil det i ovnen i 7-10 min.
Inden serveringen fjernes tandstikkerne fra hver enkelt fiskerulle.
Drys med den friskhakkede persille.

 
Blåmuslinger
Blåmuslinger bør renses meget omhyggeligt og skal altid spises den samme dag de er købt.

Søtunge i skaldyrssauce - meilleur sur Kogebog.dk 💘

Blåmuslinger skrubbes godt med en hård børste.
Evt. småsten og lignende fiernes med en skarp kniv.

Søtunge i skaldyrssauce - meilleur sur Kogebog.dk 💘

Blåmuslingernes skæg fjernes.

Søtunge i skaldyrssauce - meilleur sur Kogebog.dk 💘

Bank hver enkelt musling hårdt mod bordkanten.
De muslinger, der ikke har lukket sig efter denne behandling,
er dårlige og skal smides ud.

 
Se alle de bedste opskrifter fra Frankrig

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.647 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her