Kokkes ry blev ofte
grundlagt - eller mistet - på letheden af deres surdejsbrød. Her er den rigtige
opskrift på de bedste surdejsboller
12 stykker
# Ingredienser
1 dl surdejs-starter
(se opskrift) med stuetemperatur
420 g hvedemel
2½ dl mælk
1 spsk sukker
½ tsk salt
1 tsk bagepulver
½ tsk natron
1 spsk olie eller
smør
ekstra smør til
pensling
# Tilberedning
1. Rør »starter«, 140 g mel og mælk sammen i en skål.
Dæk med et fugtigt
viskestykke og lad den stå ved stuetemperatur
i mindst 8 timer.
(Tilsæt den
tiloversblevne »starter« 50 g mel og 4 spsk vand og gem).
2. Smelt smørret og
hold det varmt.
3. Tilsæt dejen 210
g mel, sukker, salt og bagepulver.
Ælt med hænderne til
dejen er-blød og fugtig.
Tilsæt om nødvendigt
ekstra mel for at få en fast dej.
4. Hæld dejen ud på
et melet bord og form den til en ca. 30 cm stor rulle,
som deles i 12 ens
dejstykker.
5. Ælt med godt
melede hænder et stykke dej ad gangen til en bolle.
Læg bollen på en
plade.
Fortsæt med at forme
alle bollerne; læg dem pænt ved siden af hinanden
og pres dem let
sammen, så hele pladens bund er dækket.
Når man skubber
bollerne sammen, holdes de bløde under bagningen.
Overfladen pensles
let med smør.
6. Dæk dejen til og
lad den hæve i ca. 30 min. Forvarm imens ovnen til 180°.
7. Bag bollerne midt
i ovnen i ca. 25-30 min, til de er
gyldenbrune og
hævede og ligner st. bededagsboller/varme hveder.
Brug en paletkniv,
når bollerne skal fjernes fra pladen.
Bollerne er bedst,
når de serveres straks.
Se alle de bedste opskrifter med Brød og Boller
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv:
Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------