Glæd dig til at smage denne skønne blåbærmarmelade. Den har en sød og mild smag samt en mørk og intens
blå farve. Marmeladen kan også koges på vilde blåbær
# Ingredienser
400 g blåbær
400 g melis
geleringsmiddel (fx Dr. Oetker eller Tørsleffs Rød Melatin)
(følg brugsanvisningen på posen)
1 brev Vanilla (10 g)
1 knsp anis
1 knsp stødte nelliker
1 knsp kanel
1 usprøjtet citron
1 glas portvin
* Tilberedning
Blåbærrene pilles, skylles og duppes tørre.
De kommes i en stor gryde sammen med sukkeret og alle
krydderierne.
Citronen vaskes og tørres, og halvdelen af citronskallen
rives fint.
Pres saften ud af hele citronen.
Citronskal og halvdelen af saften hældes over bærrene, som
derefter koges i 5 min.
Geleringsmidlet skal tilsættes med 2 min tilbage af
kogetiden.
Rør i gryden et par gange undervejs.
Så røres resten af citronsaften og portvinen i.
Hældes straks på rene, skoldede glas, som lukkes med
syltepapir eller skruelåg.
Se alle
de bedste opskrifter med syltetøj, marmelade
og gelé
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Alkoholtester, Børnekokke eller Mad på 30 min.