Her er opskriften på ovnbagte grønsager som er nemt og
hurtigt tilbehør til din aftensmad. Og så kan de ovnbagte grønsager varieres
til netop til måltid.
4 personer. Tilberedningstiden for blandende ovnbagte grønsager
er ca 2 timer. Heraf er arbejdstiden ca 20 minutter.
# Ingredienser til ovnbagte grønsager:
4 gulerødder (500 g)
1 selleri (knoldselleri) (750 g)
1 kg kartofler
4 kviste timian
½ dl olie – gerne rapsolie
2 dl hvidvin
2 tsk groft salt
1 knsp peber fra kværn
*
Sådan laver du blandende ovnbagte grønsager:
Start med at skrælle gulerødderne, sellerien og kartoflerne.
Skær dem herefter i grove stykker.
Kom dem i et ovnfast fad med skyllede timiankviste, olie og
hvidvin.
Bag grønsagerne midt i ovnen ved 175 °C i ca 1½ time.
Smag til med salt og peber.
Og så er dine blandede ovnbagte grønsager klar til
servering.
Tips til ovnbagte grønsager:
De blandede grønsager lavet i ovnen er efter vores mening et
fantastisk tilbehør din aftensmad.
Du kan variere indholdet næsten uendeligt alt efter smag og
behag og efter, hvilket kød du serverer.
Du kan nemt brugt andre grønsager, hvis de er i sæson i
stedet fx sellerien, som jo, hvis det skal være dansk, har sæson fra juli til
marts.
Prøv dig frem med rødbeder, porre, løg, peberfrugt eller
lige netop dine yndlingsgrønsager.
Server de blandede grønsager med et godt brød – hjemmebagt
selvfølgelig – til fx kødretter.
Server fx de blandede grønsager til en god culottesteg når
du rigtig vil forkæle familien med et godt måltid. Du kan finde opskriften på
culottesteg her.
Hvis det er sommer og godt vejr vil vi da også anbefale, at du
i stedet for at servere ovnbagte blandede grønsager serverer grillede grønsager
enten som hele grønsager eller som grønsagsspyd.
Du kan finde
opskriften på grillede grønsager her.
Velbekomme, og god fornøjelse med dine blandede ovnbagte grønsager.