Nem opskrift på gammeldags oksesteg i stegeso. Opskriften
giver dig en mør steg og en meget lækker sauce. Server med kartofler eller kartoffelmos
til 4 personer. Tid:
ca. 1½ time
# Ingredienser
1 kg okseyderlår
50 g
smør/margarine/olie
½ l vand/bouillon
salt
10 hele peberkorn
2 laurbærblade
hvedemel
Tilbehør: Kartofler
eller kartoffelmos
* Tilberedning
1. Skær kødet i
tynde skiver (eller bed slagteren om det).
2. Bank kødet og
brun det i fedtstoffet.
3. Tilsæt vand eller
bouillon, salt, peberkorn og laurbærblade.
4. Lad retten simre
ved svag varme i 1-1½ time, gerne i stegeso.
5. Læg kødet over i et
dybt fad.
6. Smag saucen til.
Jævn den med meljævning. Og tilsæt lidt madkulør.
7. Server bankekødet
med kartofler eller kartoffelmos og surt til.
NB! I stedet for at
banke kødet, kan du be' slagteren
om at »steake« det
-·det nedsætter kogetiden.
Okseyderlår er helt
reelt kød med et tyndt fedtlag på ydersiden.
Yderlår kan somme
tider være lige så mørt som inderlår og klump,
men det er bedst til
retter, hvor kødet skal mørne i væden.
Se alle de bedste opskrifter med Oksekød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.