Litchi, eller kærlighedsfrugten som den kaldes, har en hård,
rødlig og pigget skal. Dens frugtkød er hvidt, med en blød, drueagtig
konsistens og smager sødt. Den stammer oprindeligt fra Kina.
Frugten høstes af træet Litchi.
Litchi. Engelsk: Lychee. Latin: Litchi chinensis
Sæson: Dansk: -. Import: hele året
Holdbarhed: 2-3 uger ved 2-6 °C, 3-4 dage ved stuetemperatur
Anvendelse: Frugten skæres let ned til frøet hele vejen
rundt. Skal og frø fjernes. Svind: ca 40%
Den hvide frøkappe spises bl.a. naturel, i salater og asiatiske risretter
Frysning: Frugten kan fryses med eller uden skal.
Litchi (kærlighedsfrugt) har været dyrket i det sydlige Kina
i mere end 2000 år. En af de gamle kinesiske kejsere, som var meget glad for
sin hofdame, Lee Chee, plantede denne frugt for at behage hendes findes næse.
Og frugten er blevet opkaldt efter hende. Det er et rødbrunt bær med en
læderagtig, nubret ujævn overflade. Frugtskallen fjernes og omgiver det
glasagtige hvide frugtkød og frø.
En nyplukket litchi har en flot rødlig farve, som hurtigt bliver brunlig. Det
har ikke nogen betydning for frugtens kvalitet.
Vælg frugter som er lyse i farverne og uden pletter og
huller. Hvis frugten er sur eller bitter er den ikke moden, og modningen
stopper når den er høstet.
Opskrifter med Litchi
Tilbage til Råvarer.