En klassisk kødret.
Den giver en meget god bouillon, som er fin at lave sauce af, men også god til
suppe. Retter med oksekød hitter altid! Kan anbefales
Tid: 2 timer. Retten
er fryseegnet. Holdbarhed 6 mdr. 4 pers.
# Ingredienser
1 kg oksebov eller
marvpibe med ben
½ liter vand
2-3 tsk salt
10-12 hvide
peberkorn
2 laurbærblade
2-3 persillekviste
1 gulerod
1 bid porre
SAUCE:
3 dl bouillon
(suppen)
1 dl mælk
2 spsk hvedemel
2 spsk reven
peberrod
1 tsk stødt
koriander eller friskt, hakket
salt og peber
* Fremgangsmåde
1. Bring vandet i
kog i en gryde på 4 liter.
2. Skyl kødet
hurtigt i koldt vand.
Stik et
kødtermometer i så spidsen kommer midt i den tykkeste del.
Hele røret skal være
inde.
3. Læg kødet i det
kogende vand.
Tilsæt krydderier,
gulerod og porre.
Læg låg på og skru
ned.
Kog til termometeret
viser 85-90 °C, 1-1¼ time.
4. Tag gryden af
varmen. Lad låget blive på i 20 min .
Da sker en
efterkogning som gør kødet ekstra godt og saftigt.
5. Mål suppe op til
saucen i en gryde. Bring det i kog.
Pisk eller ryst mælk, peberrod og mel sammen.
Rør dette i suppen. Lad det simre 5 min. Smag til med krydderier.
6. Skær kødet i
skiver eller tern.
Server det med saucen, samt kogte kartofler, kogte gulerødder og porre.
Tips: Gem bouillonen som kødet er kogt i.
Frys den ned i evt.
mindre portioner, så har du en god fond til saucer og supper.
Se alle de bedste opskrifter med Oksekød
Se alle de bedste opskrifter med Brød
Se alle de bedste opskrifter med Grøn salat
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------