Prosciutto er det italienske ord for parmaskinke. Prosciutto crudo er en tørsaltet, lufttørret skinke, der normalt skæres i tynde skiver og serveres
uden tilberedning. Kogt skinke hedder prosciutto cotto. Skinke indgår i flere italienske
retter som saltimbocca eller som antipasto, fx viklet omkring en grissini eller
i sandwich.
Prosciutto er lagret i 8-10 måneder og sælges så i papirtynde
skiver, der kan spises tilberedt eller rå.
Se opskrifter med Prosciutto
Parma er den klassiske italienske skinke, der fremstilles
af svin, der er opfedet af overskydende valle fra den lokale parmesanost, parmigiano
reggiano.
Se opskrifter med Parmaskinke
Serrano er saltmodnet skinke, lufttørret, lavet fra for-
og bagben og kræver ikke tilberedning. Serrano Jamon minder om italiensk prosciutto
bortset fra at det næsten altid lagret i meget længere tid.
De tre varianter fremstilles stort set på samme måde, men mens
Serrano laves af den hvide gris, kommer Iberico fra den sorthovede iberiske race,
der er en krydsning mellem en hvid gris og et vildsvin. Den ferske skinke skal først
ligge i saltkar i et døgn for hvert kilo.
Se opskrifter med Serranoskinke
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person,
Børnekokke eller Mad på 30 min.