Logo

Havtaske i krydderurter på hønse-frikassé – bedst på Kogebog.dk 🎯

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Havtaske i krydderurter på hønse-frikassé – bedst på Kogebog.dk 🎯 

 
Skønne, ovnbagte havtaske-medaljoner i krydderurte-rasp. Anret den bagte havtaske på en bund af hønsefrikassé med et drys af sprødstegt skind.
4 personer
 
# Ingredienser
600 g havtaske-filet u/skind og ben
½ bdt. persille
1 bdt. frisk basilikum
2 fed hvidløg
2 spsk fint rasp

 
HØNSE-FRIKASSE:
2 store kyllingebryster
100 g champignoner
2 spsk vindruekerneolie
2 gulerødder
2 persillerødder
1 laurbærblad
lidt bredbladet persille
2½ dl indkogt hønsefond (se opskrift)
2 dl piskefløde
40 g smør
salt og peber

 
DESUDEN:
2 hakkede tomater u/skind og kerner

 
* Tilberedning

Havtaske i krydderurter på hønse-frikassé – bedst på Kogebog.dk 🎯 
1. Drys fisken med salt og peber og stil den køligt.
Blend krydderurter og rasp sammen til en helt fin
krydderurte-rasp. Stil til side.

Havtaske i krydderurter på hønse-frikassé – bedst på Kogebog.dk 🎯 
2. Tag skindet af kødet og skær det i strimler.
Skær brystkødet og rodfrugterne i 1 cm store terninger.
Rist skindstrimlerne sprøde på en tør pande og
stil til side på fedtsugende papir.

Havtaske i krydderurter på hønse-frikassé – bedst på Kogebog.dk 🎯 
3. Hæld det meste fedt fra, vend champignonerne heri,
tilsæt lidt olie og vend urter og kød i,
til det tager farve på alle sider.
Drys med salt og peber.

Havtaske i krydderurter på hønse-frikassé – bedst på Kogebog.dk 🎯 
4. Kom laurbær og persille ved og hæld hønsefond på.
Kog frikasséen i 4 min, hæld fløde på og kom smør ved,
og kog videre i yderligere ca. 4 min.

Havtaske i krydderurter på hønse-frikassé – bedst på Kogebog.dk 🎯 
5. Hæld saucen fra og blend den.
Kom atter saucen ved kød og grønsager,
varm igennem, vend hakket tomat og
lidt hakket persille i og smag til.

Havtaske i krydderurter på hønse-frikassé – bedst på Kogebog.dk 🎯 
6 Vend havtaske-medaljoner i krydderurte-raspen,
stil dem i et ildfast fad og bag dem i en forvarmet ovn
ved 190 °C i ca. 10-12 min.
Anret den bagte havtaske på en bund af hønse-frikassé
med et drys af sprødstegt skind.

 
VINFORSLAG: Hvidvin fra Alsace, gerne en fed Tokay.

 
Se andre gode opskrifter med Havtaske

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.647 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her