Dessert. Arbejdstid: 15 min. Skal trække: 1-2 timer. Let at lave. Mellem pris. 4 personer.
# Ingredienser til Jordbær i hvidvin:
500 g friske jordbær
ca 1 spsk lyst farin
3 dl sød hvidvin (evt. sauternes)
Tilbehør: flødeskum
*
Sådan laves Jordbær i hvidvin:
1. Skyl jordbærrene kort i koldt vand, pil dem og lad dem
dryppe godt af i en sigte.
Halver bærrene og læg dem i en skål.
2. Drys jordbærrene med farin og hæld vinen over.
Lad bærrene trække heri på et køligt sted et par timer.
Vend forsigtigt i skålen af og til, så alle bær kommer i
berøring med vinen.
3. Server jordbærrene med flødeskum til.
Jordbær i rødvin
Drys de istandgjorte, halverede jordbær med 1 dl sukker og
lad dem trække 1 time.
Hæld herefter 2-3 dl ikke for tør rødvin over og lad bærrene
trække yderligere heri et par timer.
Jordbær i rødvin kan bruges som tilbehør til fx isdesserter
eller bagværk hjemmebag.
Se flere
opskrifter med Jordbær
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------