Græskar, Cucurbita pepo, er store ovale gule eller grønne frugter af græskarplanten. De kan blive
meget store, men forhandles i praktisk størrelse på et par kilo, når de er
størst.
Det er kødet,
befriet for kerner, der bruges. Mest eddikesyltet. Sæsonen begynder engang i
august og slutter hen i oktober. September er i reglen den bedste måned for
græskar, så er de bedst og billigst. Slå på græskarret med flad hånd, det skal
lyde hult, så er græskarret modent. Se til, at det ikke har trykmærker. Græskar
fås konserveret, mest syltet. Det egner sig ikke til frysning.
Til græskarfamilien
hører, af dem vi ser herhjemme, courgette, som kaldes zucchini i Italien og
squash på engelsk/amerikansk. Også den næsten runde zappalito er af
græskarfamilie, og den af og til sete, hvide præstehat.
Hertil kommer en
amerikansk sort, et græskar af form og farve som en mandarin eller appelsin,
men med en vægt på mellem 300 gram og flere kilo.
Pumpkingræskarret
hedder også muskatgræskar og vintergræskar, og så er der en japansk sort,
hokkaido, (opkaldt efter en japansk ø), der er begyndt at blande sig i
græskarudbuddet.
De kan alle bruges
som almindelige græskar og som courgetter, det vil sige revet, rå i salater
eller revet og svitset kort, eller i tærter, pier og supper. Se fx
Græskarsuppe. Opbevaret koldt holder de sig fint i ugevis.
Se de bedste opskrifter med
Græskar
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------