Dessert. Arbejdstid: 1 time Bagetid, biskuitbund: ca. 10 min. Frysetid: 3-4 timer Gratinering: ca. 3 min. Svær at lave. Mellem pris (4 personer).
# Ingredienser
til Glace au four:
Vaniljeparfait:
6 æggeblommer
75 g flormelis (1,5
dl)
1 stang vanilje
5 dl piskefløde
Biskuitbund:
4 æg
110 g sukker (1,25
dl)
110 g hvedemel (ca.
2 dl)
Marengs:
6 æggehvider
150 g flormelis (3
dl)
Endvidere: 1,5 dl
hindbærmarmelade
Isform: ¾ l
Lagkagebundsform
eller springform
*
Sådan laves Glace
au four:
Vaniljeparfait:
1. Pisk æggeblommer
og flormelis hvidt og skummende.
2. Pisk fløden stiv.
3. Flæk vaniljestangen
og skrab kornene ud.
4. Bland æggemasse,
flødeskum og vaniljekorn.
5. Hæld massen i en
form og stil den i fryseren 3-4 timer.
Rør nogle gange i
parfaiten den første time, da æggene ellers kan synke til bunds.
Biskuitbund:
6. Del æggene i
blommer og hvider.
7. Pisk
æggeblommerne med sukkeret til en hvid og luftig masse.
Vend melet i.
8. Pisk æggehviderne
stive og vend dem i dejen.
9. Smør
lagkagebundsformen eller springformen og drys den med sukker.
Hæld dejen i formen
eller bred den ud i en cirkel i samme størrelse, på en smurt, let melet
bageplade eller på en plade beklædt med bagepapir.
10. Bag
biskuitbunden lys gylden ca. 10 min. ved 200 °C.
11. Vend bunden ud
på en bagerist, når den er færdigbagt, og lad den afkøle.
Sæt ovnen på 275 °C,
så den er klar, så snart marengsdejen er det.
Marengs:
12. Pisk
æggehviderne meget stive.
13. Vend forsigtigt
flormelissen i. Nu skal det gå stærkt.
14. Anbring
biskuitbunden på et koldt fad, der tåler store temperatursvingninger.
Fordel
hindbærmarmeladen på bunden.
15. Top den
hårdtfrosne vaniljeparfait oven på og fordel marengsmassen over, så den dækker
isen helt og slutter tæt til kagebunden.
16. Sæt straks
desserten i ovnen få min. ved 275 °C, til marengsen netop har taget farve.
Server straks.
Tips: Lad eventuelt fadet stå på knust is i
bradepanden under gratineringen.
Anden slags is eller
marmelade kan bruges.
Desserten kan
tilberedes med en færdigkøbt lagkagebund og færdig is, så kan bunden skæres, så
den passer til mængden af is.
Bunden kan stænkes
med lidt sød sherry eller likør.
Se flere
opskrifter med Parfait
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------