Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Kogetid i alt: 30 min. Middelsvær at lave. Mellem pris.
4-6 personer.
# Ingredienser
til Risotto, sydfransk
1 løg
4 tomater
3 spsk olie
225 g langkornede ris (3 dl) aborio-ris
3 dl bouillon
2 dl tør hvidvin
3 fed hvidløg
salt og peber
Krydderurtebuket:
1 stilk persille
1 kvist timian
1 kvist rosmarin
Endvidere:
1 ds sardeller (80 g)
3 hårdkogte æg
12 sorte, udstenede oliven
1 bdt persille
*
Sådan laves Risotto, sydfransk
1. Pil og hak løget. Skold og flå tomaterne.
Skær dem i kvarte og befri dem for kerner.
Varm olien i en tykbundet gryde og kog løgene klare heri.
Tilsæt risene og lad dem svitse med et par min., til de er
blanke.
Tilsæt bouillon, hvidvin og krydderurtebuket.
Kom tomater og knust eller hakket hvidløg i og krydr med
salt og peber.
2. Lad risen koge ved svag varme og under låg 20 min.
Rør af og til.
Tag krydderurtebuketten op, når risene er færdige.
3. Skær evt. sardellerne i mindre stykker og bland dem i
risen sammen med de sorte oliven.
Pil æggene og skær dem i både.
4. Hæld risen i et varmt, rundt halvdybt fad.
Fordel æggebådene omkring risen og drys med hakket persille.
Tips: Server et godt brød til, fx Bondebrød, fransk, Flûtes eller Grovboller, Cranks.
Sardellerne kan helt eller delvis erstattes af findelt
tunfiskekød.
Se alle de bedste opskrifter med Risotto
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------