Sushi-risene skal
være blanke og have rumtemperatur, når du skal servere dem.
Til 4 pers
# Ingredienser
250 g sushi-ris
3¼ dl vand
1 stykke tørret kombu
(spiselig tang)
2 spsk
sushi-ris-krydderi
* Tilberedning
1 Skyl sushi-risene
under rindende koldt vand, til vandet er helt klart.
Afdryp risene. Hæld
risene i en gryde med vand og kombu.
Læg låg på og bring
dem i kog så hurtigt som muligt.
2 Fjern kombu, dæmp
varmen og lad risene simre i 10 min.
Sluk for varmen og
lad risene stå i 15 min.
Tag ikke på noget
tidspunkt låget af gryden,
efter at du har
fjernet tangen.
3 Kom de varme ris i
et stort fad med meget lav kant og
fordel
krydderiblandingen jævnt hen over.
Med den ene hånd
blandes krydderierne nu ind i risene med hurtige,
skærende bevægelser
med en spatel, mens du med den anden hånd
"vifter"
hen over sushi-risene, så de afkøles hurtigst muligt.
Se alle de bedste
opskrifter med Ris
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------