Disse herligt møre og sprøde fiskepinde serveres med en pikant mangosalsa, fra det mexicanske køkken. At spise fisk mindst en gang om
ugen gør underværker for sundheden.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 10 min. 4 portioner
#Ingredienser
2 (400 g) frosne torskeblokke
1 citron
1 tsk paprika
¼ tsk cayennepeber
1 tsk oregano
1½ dl rasp
2 æggehvider
salt
SALSA:
1 dåse (400 g) røde eller sorte bønner
1 mangofrugt
250 g majs
1 dåse (400 g) grønne tomater
3 spsk olie
salt
* Tilberedning
1. Lad torskeblokkene halvt optø.
Skær hver blok i 4 dele, så at du får 8 fiskepinde.
Riv 1 spsk citronskal og pres saften af citronen.
Dryp YJ af citronsaften over torskeblokkene og
lad dem trække ca. 10 min.
2. Bland citronskal, paprika, cayennepeber, oregano
og rasp i en dyb tallerken.
Pisk æggehviderne sammen med resten af citronsaften i
en anden tallerken.
3. Skyl bønnerne i koldt vand og lad dem dryppe af.
Skræl mangoen og skær frugtkødet i tern.
Bland majs, bønner og mango i en gryde og varm op.
Lad det simre ved jævn varme i 5 min.
Bland tomaterne med saft i og giv det et opkog.
Tilsæt 1 tsk olie og smag til med salt.
Dæk til og hold det varmt.
4. Opvarm resten af olien og drys torsken med salt.
Vend først torsken i æggehviden og så i rasp-blandingen.
Steg i olien ca. 5 min på hver side afhængig af tykkelsen.
Server med salsaen til.
Anderledes fiskepinde:
Pr. portion: Energi: Kcal 497 = kj 2087
Kulhydrat 47 g Protein 48 g Fedt 13 g (24%) Fibre 11 g
• Salsaen indeholder intet fedt men mange fibre.
Tips:
Opvarm salsaen under omrøring, så afgiver
grønsagerne deres saft og de bliver lettere møre.
I stedet for grønne tomater går det også fint at
anvende tern af røde tomater.
Grønne tomater findes på dåse og de anvendes
ofte i det latinamerikanske køkken.
De bruges ofte til at sætte smag på salsasaucer.
Se alle de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.