Logo

Kalvefilet som i Milano - Piccata milanese

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kalvefilet som i Milano - Piccata milanese 

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 15 min. Stegetid: 6-8 min. Kogetid, tomatconcassé: ca 10 min. Middelsvær at lave. Høj pris. 4 personer. 

 
# Ingredienser til Kalvefilet som i Milano:
4 skiver kalvefilet (ca 1½ cm tykke à 150-200 g)
50 g smør

 
Tomatconcassé:
1 stort løg
6-7 velmodne tomater eller 1 ds flåede (400 g)
1 spsk friskhakket basilikum eller 1 tsk tørret
salt og peber
evt. 1 stænk tabasco

 
Panering:
1 æg
3 spsk rasp
3 spsk reven parmesanost
hvid peber
1 spsk friskhakket merian eller oregano eller 1½ tsk tørret
*
Sådan laves Kalvefilet som i Milano:
Tomatconcassé:
1. Skold og flå friske tomater, befri dem for kerner og hak tomatkødet groft.
Dåsetomater skal bare dryppe af og moses med en gaffel.

 
2. Kom løg, tomater, krydderurter, salt og peber i en gryde og kog det ca 10 min uden låg ved svag varme, til det jævner.
Rør hyppigt. Smag til med salt, peber og evt. tabasco.

 
Kalvefilet:
3. Bank kødskiverne let med håndroden.
Bland rasp, ost, peber og krydderurter, salt er overflødigt, det klarer osten.
Vend først kødskiverne i sammenpisket æg, så i raspblandingen.
Lad filetskiverne ligge nogle min., så paneringen sætter sig, ellers løsner den let under stegningen.

 
4. Lad smørret bruse af på to stegepander.
Bruges der kun en stegepande, må fileterne steges ad to gange.
De færreste stegepander rummer 4 filetskiver af denne størrelse, og pandens varme daler for meget med det koldekød.

 
5. Steg filetskiverne få min. på hver side ved jævn varme.
Er varmen for svag, suger paneringen fedtstof, uden at den tager farve, er varmen for stærk, branker paneringen, før kødet er stegt tilstrækkeligt.

 
6. Lad de panerede fileter vente et par min. på et varmt fad, utildækket.
Dækkes de til, bliver de bløde.
Server dem ledsaget af tomatconcasseen.
Server en eller anden form for pasta til, gerne den grønne tagliatelle eller Fettuccine.
Eller løse ris. 

 
Kalvefilet florentine:
Læg de panerede, stegte skiver kalvefilet på et tykt lag helbladet, smørdampet spinat i et ovnfast fad.
Dæk godt med Champignon, flødestuvede.
Drys med reven parmesanost og gratiner i ovnen ca 5 min. ved stærk varme, 250 °C, til osten begynder at tage farve.

Den må ikke blive brun, så smager den bittert.

 

Se alle de bedste opskrifter med Kalvekød

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 7.426 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her