Uforskammet lækker dessert, der byder på syltede blåbær, vanilje
og blåbæris. Pas på, du spiser snildt hele portionen selv. Find ismaskinen frem.
Til 6 personer
# Ingredienser
3½ dl fløde
3½ dl mælk
120 g sukker
3 æggeblommer
¾ spsk maldonsalt
100 g smør
1 vaniljestang
60 g blåbær marmelade
50 g friske blåbær
*
Fremgangsmåde
Brun smørret og afkøl herefter.
Varm fløde, mælk og vaniljestang til det næsten koger.
Pisk æggeblommerne med salt og sukker.
Hæld lidt af fløde og mælk i æggeblommerne, mens der piskes.
Hæld æggemassen ned i den resterende fløde og mælke under
stadig omrøring.
Varm herefter blandingen op til ca 80 °C mens der piskes.
Kom smørret i og afkøl indtil isen skal laves.
Syltetøj og blåbær tilsættes først, når isen næsten er
færdig i maskinen.
Følg anvisningerne på ismaskinen.
Tips: Hvis ismaskine-beholderen er lille, kan det være
nødvendigt, at ismassen skal køres over to omgange
Energi pr. portion 1536 KJ/366 Kcal. Protein 6 %. Kulhydrat 35
%. Fedt 59 %.
Se flere dejlige opskrifter med is HER
Kogebog.dk har de nemmeste madopskrifter, Madplan og Tøm
køleskabet og din egen "Min kogebog" til dine egne opskrifter