Skvalderkål er en af vore mest udbredte ukrudtsplanter. Den kan blive ca 1 meter høj og danner hvide blomsterskærme. De tidlige blade kan bruges i køkkenet, bedst dampet, hakket og stuvet eller i suppe, som spinat. Brug kun skvalderkål,
der vokser langt fra bilernes udstødningsgasser.
Skvalderkål tips:
Lang sæson. Høst skvalderkål-skud fra tidligt forår til oktober.
De vokser i villahaver og i naturen især i frodige løvskove med ask og hassel, langs
med levende hegn og i skovbryn.
De kan godt lide fugtighed i jorden og at stå i halvskygge som
ved en hæk i haven. Når skvalderkålen skæres ned, kommer der spiselige skud igen
efter 2-3 uger.
Skud. Spis kun de små skud, som er friskgrønne og blanke
og gerne en anelse sammenfoldede. De smager bedst og har den fineste tekstur.
Kold. Brug dem kolde som del af grønne salatblandinger,
som ’krydderurt’ i salater og som pynt på smørrebrød, forretter og hovedretter.
Varm. Brug dem varme i alt fra frikadellefars, stuvning
til dejen i madpande-kager og boller. Eller som spinat, der dampes, knuges for væde
og blandes tærter, vegetardeller og lignende.
Se de bedste opskrifter med Skvalderkål
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------