Gråsej, Pollachius virens, kaldes også bare sej. Det er en stor torskefisk, der lever i saltvand. Den har underbid og ingen - eller en meget lille - skægtråd. Farven er grøngrå med lys til hvid side- og buglinie.
Sejen kan blive over en meter lang, men fanges sjældent
større end 70 cm, som er størrelsen på en fuldvoksen fisk.
Sejen har gråhvidt, magert kød, der minder om torskens. Ofte
bruges den derfor som tørfisk, det vil sige saltet og tørret til stok- eller
klipfisk. Norge tegner sig for en stor del. Tidligere blev den saltet, røget,
skivet ud og farvet lyserød, før den, nedlagt i olie, endte sine dage som
konserves under navnet »sølaks«. Det bruger man nu hellefisk til.
Sejen kan bruges helt som torsken, men det skal med, at den
næsten er bedre end torsk i fiskefars. Sej fås med mellemrum hele året, men er
bedst fra juni til oktober/november.
Se de bedste opskrifter med
Sej
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------