Nakkekam/filet i hjemmelavet marinade, kogt med øl og serveret
med stegte æbler. Vidunderlig ret på hyggelige weekendaftener. Se opskriften
her.
Sursød nakkekam
bliver meget mør efter marineringen.
Til 6-8 personer. Tilberedningstid:
ca 1½ time + marineringstid: 1 døgn.
# Ingredienser
1½ kg nakkekam/filet
uden ben og svær
4½ dl eddike
2-3 løg
2 tsk salt
2 laurbærblade
6 hele peberkorn
2 syrlige æbler
50 g rosiner
25 g mandelflager
25 g smør
1 flaske øl
evt. maizenamel
farin
* Tilberedning
1. Læg kødet i en
gryde eller skål og hæld det over med 2½ dl eddike og så meget vand, at det
dækker.
Læg låg over og lad
det stå koldt natten over.
2. Hæld lagen fra og
læg kødet i en gryde sammen med tynde skiver af de pillede løg.
Hæld 2 dl eddike
over og så meget kogende vand, at det dækker.
Lad det koge op og
skum så med en hulske.
3. Skru ned for
varmen, tilsæt salt, laurbærblade og hel peber.
Lad kødet simre
under låg i ca 1 time.
Lad det stå i
gryden.
4. Skræl æblerne,
fjern kernehuset og skær frugten i terninger, der svitses kort i smørret sammen
med rosiner og mandelflager.
Tilsæt ca 3 dl af
kogelagen og derefter øllet.
Lad saucen koge lidt
ind.
Den kan evt. jævnes
med 1-2 spsk maizenamel, der er udrørt i koldt vand.
Smag saucen til med
lidt farin; den skal smage sur-sødt.
5. Skær kødet i
skiver, der anrettes på et fad med den sur-søde-sauce over.
Retten serveres med brasede
eller alm. kogte kartofler til.
Se alle
opskrifter med kartofler HER