Logo

Pissaladière - Løgtærte fra Provence

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pissaladière - Løgtærte fra Provence 

 
Kogebog.dk er det bedste sted med tusindvis af gode opskrifter og vejledning til at lave dejlig mad. Fine billeder på alle madopskrifter.
Frokost Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 40 min. Hævetid: ca 1 time. Stegetid, fyld, i alt: ca 30 min. Ovntid: 25-30 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet.
Som frokostret: 6 personer Som hovedret: 4 personer.

 
# Ingredienser til Pissaladière - Løgtærte fra Provence
Dej:
gær
¾ dl vand
hvedemel (4½ dl)
½ tsk salt
smør
1 æg

 
Fyld:
6-7 store løg
½ dl olie
5-6 tomater eller 1 ds flåede ()
5-6 nåle friskhakket eller ½ tsk tørret rosmarin
4-5 blade friskhakket eller ½ tsk tørret estragon
8 konserverede ansjosfileter
10-12 sorte, udstenede oliven
3-4 spsk friskreven parmesanost
salt og peber
Endvidere: olie til form eller plade
Evt. tærte- eller springform
*
Sådan laves Pissaladière - Løgtærte fra Provence
Dej:
1. Lun vandet (35 °C) og opløs gæren heri.
Bland hvedemel og salt og smuldr smørret i blandingen.
Kom det i gærvæsken, tilsæt det sammenpiskede æg og ælt dejen blank og smidig.
Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca 1 time, til dobbelt størrelse.

 
Fyld:
2. Pil løgene og skær dem i tynde skiver.
Varm olien i en gryde og kog løgene ved svag varme og under låg i ca 20 min.
De må ikke tage farve.

 
3. Sæt ovnen på 225 °C.

 
4. Skold og flå tomaterne. Hak dem groft.
Tomater fra dåse skal blot dryppe af først.
Kom tomaterne i gryden til løgene.
Tilsæt krydderier og lad det hele snurre 10 min.
Tag gryden fra varmen og lad fyldet svale lidt.

 
5. Ælt dejen igennem og rul den ud på et melet bord til en ca ½ cm tyk rund plade.

 
6. Pensl form eller bageplade med olie.
Beklæd formen med dejen eller læg den på bagepladen og fold en kant hele vejen rundt, så fyldet holdes på plads.

 
7. Fordel fyldet over dejen.
Læg ansjosfileterne herpå i stjerne- eller rudemønster og fordel de sorte oliven imellem.
Drys med reven parmesan.

 
8. Bag pissaladièren midt i ovnen 25-30 min. og server straks.

 
Tips: Server en fyldig grøn salat til.
Pissaladière kan også tilberedes af en usødet mørdej, se Mørdej.
Det er en sydfransk form for pizza.
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.

 

Se alle de bedste opskrifter med Pizza

 
INFO: Pissaladière er en kulinarisk specialitet med oprindelse i Ligurien, nu også typisk i det sydøstlige Frankrig. Det sammenlignes ofte med pizza. Ordet Pissalandrea kommer fra den italienske terminologi Pizza all’Andrea, eller Pizza d'Andrea. Det anses for at være Genova-pizzaen.

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 6.938 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?
Effektiv reklame - klik her