Logo

Kylling provençale - Chicken Provençale

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kylling provençale - Chicken Provençale 

 
Chicken Provençale

Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Stegetid: ca 45 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. 
4 personer. 

 
# Ingredienser til Kylling provençale
1 friskslagtet kylling (1 kg) eller frossen, optøet
½ citron
salt og peber
1 dl (halvtør) hvidvin

 
Sauce:
4 modne tomater
4 ansjosfileter
12 sorte oliven
2 fed hvidløg
1,5 dl (halvtør) hvidvin
1 dl piskefløde
1 spsk friskhakket basilikum
*
Sådan laves Kylling provençale
1. Gå kyllingen efter for fjerposer m.m. Se Kylling.
Tør kyllingen ud- og indvendigt.
Gnid den med citron og krydr med salt og peber.

 
2. Smelt smørret i en stegegryde og brun kyllingen på alle sider.
Dæmp varmen, hæld 1 dl hvidvin ved og lad kyllingen snurre under låg ca 45 min.
Vend den et par gange og dryp ofte med stegeskyen.

 
3. Tag kyllingen op og læg den i et varmt, halvdybt fad.
Hold den varm, tildækket, fx i ovnen ved lav varme.

 
Sauce:
4. Skold og flå tomaterne, del dem i kvarte og befri dem for kerner.
Skær ansjosfileterne i små stykker.
Befri olivenerne for sten og hak olivenkødet.
Pil og hak hvidløget fint.

 
5. Kom hvidvin, fløde, hvidløg, tomater, ansjoser, oliven og basilikum i stegegryden og lad saucen koge igennem ved svag varme og uden låg ca 5 min.
Smag saucen til og krydr evt. forsigtigt med salt og peber.
Tænk på, at både ansjoser og oliven er salte.

 
6. Hæld saucen over kyllingen eller server den til.
Spis fx Courgetter, bagte eller Champignon som i Provence til.
Hasselbackkartofler eller Fettuccine passer også fint.

 
Tips: Kyllingen kan deles i kvarte inden stegningen. Så er stegetiden kun ca ½ time.

 

Se alle de bedste opskrifter med Kylling

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 6.066 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her