Dessert. Arbejdstid: 40 min. Hviletid, dej: mindst 1 time. Bagetid: ca 30 min. Middelsvær at lave. Høj pris. 6 personer.
# Ingredienser
til Kirsebærpie
Piedej:
240 g hvedemel (4 dl)
50 g flormelis (1 dl)
200 g smør
1 æggeblomme
2 spsk koldt vand
Fyld:
500 g friske, modne kirsebær
5 cl rom
2 spsk sukker
50 g smør
Pensling: 1 æg
Tærteform: 24 cm
*
Sådan laves Kirsebærpie
Pie dej:
1. Bland hvedemel og flormelis og hak smørret i.
Saml hurtigt dejen med æggeblommen og det kolde vand.
Lad den hvile køligt mindst en time.
Fyld:
2. Nip stilkene af kirsebærrene. Skyl og udsten dem og læg
dem i en skål.
Hæld rommen over, drys med sukker og lad kirsebærrene trække
heri, mens dejen hviler.
Vend i dem af og til.
Dette kan med fordel gøres flere timer forinden.
3. Rul lidt over halvdelen af dejen ud på et melet bord og
læg den i en tærteform.
Sørg for, at den går godt op ad siderne.
4. Sæt ovnen på 225 °C.
5. Smelt smørret og lad det køle lidt af.
6. Fordel de afdryppede kirsebær over pie bunden og dryp det
smeltede smør over.
7. Rul resten af dejen ud til låg.
Læg det over fyldet og klem kanterne godt til.
8. Pensl med sammenpisket æg og prik pie låget med en
gaffel.
Bag kirsebærpien i ovnen ca 30 min ved 225 °C.
Server kirsebærpien lun med flødeskum eller cremefraiche
til.
Tips: Syltede, afdryppede kirsebær kan erstatte
friske, men så skal sukkeret udelades.
Se alle de bedste opskrifter med Kirsebær
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------