Prøv
at servere grydestegt kalvekød med friske grønne asparges og en cremet sauce
legeret med æg og fløde. Rabarberdesserten bages i ovnen, først med farin og
derefter toppet op med blød marengs.
Kalvekød med asparges
Arbejdstid:
40 min. Stege/kogetid: ca. 45 min. Fryse-egnet. 4 personer
# Ingredienser til Kalvekød med asparges:
750
g kalvekød, fx tykkam (i store terninger)
1
spsk olie
15
g smør
250
g perleløg (halve)
1
tsk groft salt friskkværnet peber
1½
spsk hvedemel
3-4
kviste timian
3
dl hvidvin
500
g grønne asparges
1½ dl
piskefløde
2
æggeblommer (evt. pasteuriserede)
saft
af ½ citron
Tilbehør:
pillekartofler
persille
og lidt løvstikke
*
Sådan laver du Kalvekød med asparges:
Brun
kødet i en stegegryde med smør og olie.
Tilsæt
løgene, krydr med salt og peber og drys med hvedemel.
Rør
rundt til melet er opsuget og tilsæt timian og hvidvin.
Lad
kødet simre mørt ved svag varme ca. 45 min.
Knæk
den nederste seje del af aspargeserne, skær dem i stykker på 4 cm og kog dem i
retten 4 min.
Lav
sauce: Si skyen fra kødet og giv den et opkog.
Pisk
fløde, æggeblommer og citronsaft sammen i en skål.
Pisk
lidt af den varme stegesky i æggeblandingen.
Pisk
blandingen tilbage i gryden og tag den straks fra varmen.
Vend
sauce sammen med kød og asparges, smag til med salt og peber og drys med hakket
persille og løvstikke.
Server
med kogte, pillede kartofler.
Bagte rabarber med marengslåg
Arbejdstid:
20 min. Bagetid: ca. 20 min. Ikke fryse-egnet. 4 personer
# Ingredienser til Bagte rabarber med marengslåg:
300
g rensede rabarber
75 g brun farin
1
spsk majsstivelse
2
æggehvider (evt. pasteuriseret)
2 dl flormelis
*
Sådan laver du Bagte rabarber med marengslåg:
Varm ovnen op til 175 °C.
Skær
rabarberne i 5 cm lange stykker og vend dem sammen med brun farin og
majsstivelse i et ovnfast fad.
Sæt
fadet i ovnen i 15 min.
Tag
fadet ud og skru op til 200 °C.
Pisk
æggehvider og flormelis sammen i en skål.
Sæt
skålen i en gryde med næsten kogende vand og pisk det til stiv marengs ca. 5
min. med en håndmikser.
Sæt
marengstoppe oven på rabarberne.
Drys
med lidt flormelis og sæt fadet i ovnen, til overfladen er gylden.
Se flere 2-retters menuer her
Kilde: Hjemmets bedste MAD