En nem og lækker opskrift på en fyldig og krydret
gulerodssuppe med porre og bacon. Server med godt brød til og sprøde ristede løg
til drys ...
Til 4 personer.
Tilberedningstid: ca 1 time
# Ingredienser
50 g bacon
1 porre
1 liter lys
kødbouillon, evt. af terning
1½ dl (120 g)
langkornede ris
500 g gulerødder
salt, peber fra kværn
1 stort løg
25 g smør
* Fremgangsmåde
1. Klip
baconskiverne i små terninger.
Skyl porren grundigt
og skær den i skiver; kasser 1/3 af den grønne top.
2. Steg
baconterningerne i en stor gryde, til de er gyldne.
Kom porreskiverne i
og lad dem svitse med.
Tilsæt bouillonen og bring suppen i kog.
Hæld risen i og lad
suppen koge i 10 min.
Skru ned for varmen
og lad den simre endnu 15 min.
3. Passér (gnid)
suppen gennem en fin sigte eller kør den i en blender.
Hæld den tilbage i
gryden.
4. Skrab
gulerødderne og riv dem fint på råkostjernet.
Kom dem på suppen og
lad det småkoge i 10 min.
Smag suppen til.
5. Pil løget og skær
det i tynde skiver, der steges sprøde i smør på en pande.
Drys de sprøde løg
over suppen ved serveringen.