Dessert. 6 personer Arbejdstid: 5 min. Kogetid: 10-15 min. Afkøling: ca 2 timer. Let at lave. Mellem pris.
# Ingredienser
12-18 friske figner
1 dl honning
ca. 4 dl hvidvin
Tilbehør:
cremefraiche eller let pisket fløde
*
Tilberedning
1. Kom fignerne i en
gryde og hæld så meget hvidvin ved, at det netop dækker.
Opvarm til
kogepunktet.
2. Tilsæt honning og
lad fignerne mørne for svag varme under låg.
Det tager i 10-15 min.,
alt efter hvor store fignerne er.
3. Lad fignerne
blive kolde i lagen og server dem med cremefraiche eller kold, let pisket fløde.
Tips: Tilberedt på denne måde spises friske figner
med skræl på. Syltede og tørrede figner egner sig ikke til denne dessert.
Honningmængden kan
varieres efter hvidvinens tørhed. Bruges en meget sød hvidvin, fx en sauternes
(type), kan den nedsættes til 1 spsk.
Desserten kan også
serveres lun.
Ovnbagte figner:
Anbring fignerne i
et ovnfast fad, hæld ½ dl sød hvidvin ved, drys med sukker og bag fignerne i en
200 °C varm ovn i ca 20 min.
Server dem varme
eller kolde med flødeskum.
Se alle de bedste opskrifter med Figen
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------