Logo

Brøndkarsesuppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Brøndkarsesuppe

 
Når sommeren først rigtigt har holdt sit indtog, og med den forhåbentlig også varmen, er en portion kold suppe noget af det mest læskende, man kan tænke sig.
Til 4 personer. Tilberedningstid: ca 15 min. Køletid: 3 timer

 
# Ingredienser
4-5 forårsløg
3-4 mellemstore kartofler
10 g smør/margarine

1 liter hønsebouillon (af terning)
3 dl piskefløde
2 bdt brøndkarse
salt, peber fra kværn

 
* Fremgangsmåde
1. Pil løgene. Lad de grønne toppe blive siddende.
Skræl kartoflerne.
Skær løg og kartofler i tynde skiver.

 
2. Svits så grønsagerne i smør i en gryde.
Tilsæt bouillon og det meste af brøndkarsen.
Lad det koge under låg for svag varme i ca 15 min.

 
3. Gnid grønsagerne gennem en fin si eller kom det hele i blenderen.
Sæt suppen til afkøling.

 
4. Pisk fløden.
Rør den i den kolde suppe og smag til med salt og peber.
Tilsæt fintklippet brøndkarse.

 
5. Suppen serveres godt afkølet med lun flûte til.

 
Se opskrifter på sommerdrikke HER - og se opskrifter på sommermad HER

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 5.595 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvem vil du helst have som ny statsminister?
Effektiv reklame - klik her