Logo

Blåkogning - au bleu

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Blåkogning - au bleu 

 
Til fisk tilberedt au bleu, det vil sige blåkogt, bruges i reglen ferskvandsfisk og i særdeleshed bækørred. Men også karper hører til de velegnede.

 
Det er vigtigt, at fisken er helt frisk. Der findes endog dem, der hævder, at blåkogningen lykkes bedst, når man kommer den levende fisk i kogelagen. Kogelagen er oftest en såkaldt court-bouillon: vineddike, vand og laurbær. Eddiken er vigtig, hvis blåfarvningen skal lykkes. Derfor stænker man også fisken med eddike, kort før den koges.

 
Superfrisk skal den under alle omstændigheder være, ellers opnår man ikke det eftertragtede, blåtransparente skær. Blåkogt fisk serveres med smeltet smør, eller med hollandaise eller anden lys sauce.

 

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.002 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvem vil du helst have som ny statsminister?
Effektiv reklame - klik her