Bananbrødet er fint at servere som mellemmåltid. Bananbrød smager
skønt, og er et herligt alternativ til banankage. Det kan desuden bages længe i
forvejen.
• Bananer indeholder B6-vitamin, som er vigtigt for væksten.
• Nødder er rige på fibre.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 1 time og 15 min. Ca. 30
skiver
Ingredienser
3 modne bananer
1½ dl hakkede nødder
(gerne pecannødder)
300 g smør eller margarine
2 æg
1 dl kokosmel
5 dl fuldkornsmel
1 spsk bagepulver
2½ dl letmælk
Tilberedning
1. Sæt ovnen på 175 °C.
Sæt en bageplade på den midterste rille.
Beklæd en bageform (23x23 cm) med bagepapir.
2. Mos bananerne let, der må gerne være hele stykker
tilbage i mosen.
Hak nødderne groft.
3. Rør fedtstoffet blødt.
Tilsæt æggene og pisk det kraftigt.
Rør bananmosen i.
4. Rør kokosmel og hakkede nødder i.
Bland mel og bagepulver og vend det forsigtigt i,
skiftevis med mælken.
Rør ikke dejen for meget, for så kan kagen blive sej.
Hæld dejen i formen og glat overfladen.
Stil formen på den varme bageplade og bag 1 time
og 15 min, eller til kagen har fået fin farve og
en prøvenål kommer tør ud.
Lad kagen køle noget af inden den vendes ud og skives.
VARIATION
Fordel dejen i to aflange, små bageforme.
Frys evt. det ene brød til senere.
Husk blot på at bagetiden forkortes noget, når du fordeler
dejen i to forme.
Prøv som en variation at tilsætte hakket blokchokolade
i stedet for nødder.
Bananbrød med nødder:
Pr. skive: Energi: Kcal 85 = kJ 352
Kulhydrat 10 g Protein 2 g Fedt 4 g (42%) Fibre 1 g
Tips
De bedste bananer er varmt gule i farven,
med nogle brune pletter. Hvis de er grønne
er de hårde og har ikke meget smag.
Bageformen skal være passende dyb, for at dejen
ikke skal hæve ud over kanterne ved bagningen.
Prøv også med små portionsforme eller muffinforme.
Se alle de bedste
opskrifter med Boller
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.