Logo

Bønner, grønne- info

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bønner, grønne- info

 
Vi har her samlet alle vores opskrifter med grønne bønner. Lad dig inspirere og servér lækker mad med grønne bønner.

 
Grønne bønner. Engelsk: Common bean, Beans. Latin: Phaseolus vulgaris

 
Sæson: Dansk: juli-september. Import: hele året

 
Holdbarhed: 6-7 dage ved 6-8 °C

 
Anvendelse: Skylles og stilk og spids fjernes. Svind: ca 5 %
Blancheres i 2-3 min og anvendes bl.a. i salater, wokretter eller som tilbehør til varme retter.

 
Frysning: Grønne bønner kan fryses og skal blancheres i ca. 3 min. Må ikke være for grove, kan evt. skæres i mindre stykker.

 
Bønner stammer oprindeligt fra Amerika, men dyrkes nu i hele verden.
Bønner er umodne, friske bælge med frø. Der findes grøn- og gulbælgede sorter.
Grønne bønner kan opdeles i snittebønner, perlebønner og haricots verts.
Snittebønner har lange, flade og brede bælge. Perlebønner har korte og runde bælge.
Nye og spæde bønner sælges oftest som haricots verts.
Bønner er ethylenfølsomme.

 
Opskrifter med grønne bønner

 
Tilbage til Råvarer.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 4.871 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvem vil du helst have som ny statsminister?
Effektiv reklame - klik her