Tilbehør. Arbejdstid: 15 min. Iblødlægning: mindst 8 timer Kogetid: ca. 1 time. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet. (4 personer)
# Ingredienser
til kogning af hvide bønner:
300 g hvide bønner (4 dl)
salt
Krydderurtebuket: persille, timian, laurbærblad eller
bønneurt (sar)
* Sådan koges
hvide bønner:
1. Skyl bønnerne og læg dem i blød i rigeligt koldt vand
mindst 8 timer, gerne natten over.
2. Hæld vandet fra og kom bønnerne i en gryde med så meget
frisk, koldt vand, at det dækker.
Tilsæt krydderurtebuketten og lidt salt og lad bønnerne koge
ved svag varme under låg i ca. 1 time, til de er møre, men stadig faste. Prøv
undervejs.
3. Hæld vandet fra bønnerne, når de er færdige, og fjern
krydderurtebuketten.
Tips: Se Bønner, tørrede. Kogevandet kan
tilsættes grønsager, se under Bønner, hvide, som i Provence. Hvide bønner kan
nydes både varme (som tilbehør til næsten alt) og kolde i salat.
Kan fryses; holdbarhed: 2-3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Bønner
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, -
prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------