Forret. Arbejdstid: 30 minutter Kogetid: 35-45 minutter
Gratinering: 10-15 minutter. Middelsvær at lave. Mellem pris. (4 personer)
# Ingredienser til Artiskokker,
fyldte:
4 store artiskokker
4 citronskiver
salt og peber
Fyld:
champignon
skinke
1 spsk hakket persille
piskefløde
smør
evt. reven muskatnød salt
Ovnfast fad
* Sådan laves Artiskokker,
fyldte:
1. Skyl artiskokkerne. Vrid stilken af så tæt ved bunden som
muligt.
Skær den øverste tredjedel af den rå artiskok og skær bunden
glat.
Se Artiskok, foto 1-3 + 6.
Fyld:
2. Skær rodskiven af champignonerne og skyl dem under
rindende, koldt vand.
Tryk dem tørre og hak dem. Skær skinken i meget små tern.
3. Rist de hakkede champignoner i smør på panden ved god
varme.
Dæmp varmen og tilsæt skinken, persillen og fløden.
Sæt ovnen på 225 °C.
4. Lad fyldet koge op og smag evt. til med lidt reven
muskatnød, salt og peber.
Sæt fyldet til side.
5. Tag de færdigkogte artiskokker op af kogevandet og lad
dem dryppe af med bunden i vejret.
6. Løft skægget og de inderste, tynde blade ud, så artiskokken
danner en skål.
7. Fordel fyldet i de fire artiskokker. Stil dem i et
ovnfast fad.
8. Stil fadet i ovnen 10-15 minutter.
Server straks.
Tips: Fyldte artiskokker spises ved at plukke et blad
ad gangen og vende det i fyldet, til bunden er fri. Spis den herefter med kniv
og gaffel. Artiskokker må ikke koges flere dage før de skal bruges, tidligst
dagen før.
Se flere
opskrifter med Artiskok
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------