Logo

Pastasalat i artiskokkopper

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pastasalat i artiskokkopper 

 
Pep pastasalaten op med Basilikum Vinaigrette Dressing og server den i en artiskok.
Giver 6 portioner

 
# Ingredienser
5 fed hvidløg, pillede (teknik se Tips)
12 cl hvidvin
6 mellemstore artiskokker til kopper
1 citron, skåret i halve
1½ l bouillon
1 spsk + 1 tsk olie, delt
60 g artiskokhjerter
225 g pastaskruer eller pastaspiraler
½ tsk basilikum
Basilikum Vinaigrette Dressing (se nedenfor)

 
* Fremgangsmåde
1. Kom hvidløg og vin i en 1-liters gryde.
Bring det i kog over høj varme; skru varmen ned til lav.
Lad det simre i 10 min.

 
2. Imens forberedes artiskokkerne.
Skær bunden af artiskokkerne med kniven sådan at de kan stå fladt.
Fjern de yderste blade.

 
3. Skær 2,5 cm af toppen af artiskokkerne.
Klip toppene af de resterende blade med en køkkensaks.
For at afhjælpe misfarvning gnides enderne med citron.

 
4. Kom bouillon i en 6-liters gryde.
Bring det i kog over høj varme.
Tilsæt artiskokker, vinblandingen og 1 spsk olie.
Skru ned til lav varme.
Kom låg på og lad det simre 25 til 30 min eller indtil bladene let kan trækkes fra basen.
Afdryppes.

 
5. Kog artiskokhjerterne i overensstemmelse med pakkens anvisninger.
Lad dem afdryppe godt.
Skær i skiver for at få 500 ml. Sæt til side.

 
6. Kog pastaen efter pakkens anvisninger. Afdryppes i en si.
Kom pastaen i en stor skål.
Bland med den resterende 1 tsk olie og basilikum.

 
7. Forbered Basilikum Vinaigrette Dressing.

 
8. Tilsæt artiskokhjerter og 25 cl dressing til pastaen; Rør forsigtigt så det dækker.

 
9. Spred forsigtigt de yderste blade af artiskokken.
Fjern de små hjerteblade ved at gribe med fingrene og derefter trække og dreje.
Udhul artiskokken med en ske.

 
10. Fyld med pastablanding.
Dæk til; stil dem køligt indtil de skal serveres.
Server med resterende dressing.
Pynt som ønsket.

 
Basilikum Vinaigrette Dressing
# Giver cirka 37 cl
7 cl hvidvinseddike
2 spsk dijonsennep
3 fed hvidløg, pillede
120 g grovhakkede friske basilikumblade
25 cl (oliven)olie
salt og peber

 
* 1. Kom eddike, sennep og hvidløg i en blender eller foodprocessor.
Dæk til; bland ved at bruge on/off pulseringsaktion indtil hvidløgene er godt blandet.
Tilsæt basilikum; fortsæt med at pulsere indtil blandingen er blendet.

 
2. Med motoren kørende hældes olien langsomt i.
Smag til med salt og peber.


Pastasalat i artiskokkopper 
Trin 2: Skær bunden af artiskokken.


Pastasalat i artiskokkopper 

Trin 3: Klip toppen af artiskokbladene.


Pastasalat i artiskokkopper 

Trin 4: Test artiskokkernes mørhed.


Pastasalat i artiskokkopper 

Trin 9: Udhul artiskokken med en ske.


Pastasalat i artiskokkopper 

Trin 10: Fyld artiskokken med pastablandingen.


Pastasalat i artiskokkopper 

Knus hvidløg for at fjerne hinde.


Pastasalat i artiskokkopper 

Basilikum Vinaigrette Dressing:
Trin 2: Hæld langsomt olien i foodprocessoren.

 

Se alle de bedste opskrifter med Artiskok

 

Se alle de bedste opskrifter med Pasta

 

Se alle de bedste opskrifter med Dressing

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 4.293 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her