Forret - Frokostret. Arbejdstid: 45 min. Afkøles: mindst 3 timer. 6 personer. Middelsvær at lave. Pris: Lav.
# Ingredienser til Agurkerand:
1½ salatagurk
1 skalotteløg
½ bdt persille
2 spsk hakket estragon
½ citron saften af
5 dl lys bouillon (kalv eller fjerkræ)
8 blade husblas
salt og peber
Randform: ca. 1 l.
* Sådan laves Agurkerand:
1. Skyl agurken og skær den i fine terninger. Pil løget og
hak det fint.
Skyl persillen og hak den fint.
Bland agurk, løg og krydderurter med citronsaft og smag til
med salt og peber.
2. Udblød husblassen i koldt vand i 8-10 min. Tryk den fri
for vand.
Varm lidt af bouillonen og smelt husblassen heri.
Bland resten af bouillonen i.
3. Skyl en randform i koldt vand og kom fyldet i.
4. Hæld bouillonen med husblas forsigtigt i og stil randen
til afkøling i køleskab mindst 3 timer. Randen kan med fordel laves dagen før.
5. Vend agurkeranden ud på et fad straks inden servering.
Lettest ved at løsne kanten hele vejen rundt med en kniv og
evt. holde formen kort i varmt vand.
Tips: Agurkeranden kan serveres sammen med gode mayonnaise-cremefraiche-salater,
fx med rejer, laks, tun, kylling, eller skinke. Fyldet kan serveres i midten af
randen eller i en skål ved siden af. Det er vigtigt, at det er koldt, ellers
smelter randen.
Se de bedste opskrifter med
Agurk
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------