En enkel fuldkornsbrødsopskrift. I betragtning af at æltning
og korrektur udføres automatisk af brødmaskinen, kræver processen ikke nogen
indsats. Smagen af sådant brød er meget behagelig, duftende,
med en let diskret surhed - det indeholder trods alt kefir. Efter afkøling
skæres brødet let i skiver af den ønskede tykkelse - dette er en glimrende brød
til sandwich.
Tid 150 minutter
# Ingredienser
Kefir 400 ml
Fuldkornsmel 600 g
Tørgær 1 tsk
Mælk 10 ml
Salt 1,5 tsk
Melis 1 spsk
Vand 390 ml
Vegetabilsk olie 1 spsk
* Tilberedning
Hæld lun kefir i
brødmaskinens skål.
Tilsæt mælk og vegetabilsk
olie.
Sigt fuldkornsmel
gennem en fin sigte og hæld over kefir.
Tilsæt tørgær, salt og
melis.
Luk låget i
brødmaskinen, og vælg det brødbageprogram, som omfatter æltning, hævning og
bagning 2½ time.
Vi anbefaler at vælge
en let skorpe. For en vægt på 750 g
Når programtiden er
slut, kan du fjerne skålen med det færdige brød.
Vend den forsigtigt på
hovedet, og tag brødet ud.
Læg brødet på en rist,
så der ikke kommer kondens, og lad det køle helt af.
Efter afkøling
skæres brødet let i skiver af den ønskede
tykkelse - dette er en glimrende brød til sandwich.
Kalorieindhold 199,1
kcal. pr. 100 g.
Proteiner 6,8 g. Fedtstof
7,8 g. Kulhydrater 50,8 g.
Se alle
de bedste opskrifter med Bagemaskine
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Alkoholtester, Børnekokke eller Mad på 30 min.